sâmbătă, 18 decembrie 2010

Accident & Confusion

In drum spre Winter Wonderland, am alunecat cu masina din cauza zapezii si a ghetii si am intrat un pic intr-o masina  parcata pe stanga. I-am infundat bara intr-un colt. Nu eu conduceam, ci partenerul. Nu a venit nimeni, dar i-am lasat bilet in geam sa ne sune si sa vedem cum putem sa-i reparam omului masina.


Nici macar nu am vrut sa plec de acasa, dar m -am gandit totusi sa mergem pana in centru, ca sa vada si Pisku' Oraselul de Iarna in Hyde Park. Am insistat asa tare azi sa iesim pentru ca am uneori senzatia ca trec zilele si noi nu facem altceva decat sa ne pierdem in tavalugul asta al rutinei, al treburilor pe care trebuie sa le facem si care nu ne lasa mare timp sa ne ingrijim de ce-si doreste si sufletul. Nu ma gandesc la treburi spectaculoase, ci la o iesire la o expozitie, un concert, un film.

E a nu stiu cata saptamana de cand petrecem week-endul in casa. El e mereu ocupat cu munca, cu petrecerea pe care o face in Romania de Revelion, cu, cu, cu. In fiecare saptamana ne promitem ca in week-end mergem undeva, iesim, petrecem si noi timp impreuna altfel decat in casa, fiecare la computerul lui. Si in fiecare saptamana, esec total: ba el e ocupat, ba eu cu copilul, ba cu job searches, ba cu alesul cadourilor de Craciun... mereu se iveste ceva care amana la nesfarsit planurile de relaxare.

Amandoi suntem stresati. El intr-un fel, eu in altul. El are prea multe lucruri de facut si prea putin timp sa le faca. Eu, pe de alta parte, am senzatia ca trec printr-o criza de personalitate. Incerc sa definesc ce sunt, in fara de mama lui Aidan. Ma lupt cu frici interioare in ceea ce priveste decizia mea de a porni pe cont propriu in PR, ma lupt cu senzatia ca viata merge mai departe si eu stau pe loc. Ca imi pierd timpul amanand lucrurile importante. Englezii au un cuvant bun pentru asta: procrastinating. 

Sincer, nu vad a fi mama full time ca pe o corvoada si 98% din timp sunt fericita sa fiu eu vioara intai cand vine vorba de grija pentru Aidan. Dar ma frustreaza faptul ca nu pot jongla mai bine cu toate "rolurile" astea  pe care imi doresc sa le am. Oare femeia "Cosmopolitan" chiar exista? Eu incerc din rasputeri sa le imbin pe toate, dar pana acum nu-mi iese. Poate am nevoie de niste lectii de time management.  

Apoi ma simt vinovata fata de Aidan ca gandesc astfel. E clar ca prioritatile in viata se schimba in momentul in care ai un copil. In nici un caz nu mi se pare ca pierd ceva, nu simt regrete pentru viata mea dinainte. Doar ca mi-as dori sa lungesc zilele. Sa pot dormi doar 4 ore pe noapte si sa-mi fie suficiente. Iar restul sa le umplu cu activitati si lucruri pe care nu le pot face in timpul zilei, cu copilul dupa mine.

Citesc "Eat, Pray, Love" acum si mi-a ramas in minte o faza: a avea un copil e ca si cum ti-ai face un tatuaj pe fata. Si totusi, nu as schimba cu nimic viata mea de acum. Aidan este fericirea mea, fericirea noastra. Iar cand simt ca ma paste un pic de amaraciune, imi aduc aminte de o alta vorba englezeasca: count your blessings. Ei, parca deja lucrurile par altfel pentru ca imi dau seama de cata iubire, fericire si frumusete am in viata mea. 

7 comentarii:

  1. Maria...mi-ai citit gandurile. Si eu trec la fel printr-o criza de personalitate, ma demoralizeaza lipsa interesului pentru job si ce mai era pe langa job, ma sperie lentoarea cu care ma misc atunci cand e vorba de orice altceva decat Isabela...dar cu toate astea sunt FERICITA! Asa cum nu am fost niciodata...si cateodata imi spun ca nu as da clipele astea pentru nimic...din pacate imi trece repede starea asta!

    Culmea conicidentei..si eu citesc Eat, pray, love dar in limba romana..:D.

    Sper sa gasesti raspunsul la framantarile interioare...de fapt iti doresc ce imi doresc si mie...sa gasesc Calea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ma enerveaza cel mai tare este ca daca nu m-ar ingrijora financiarul, m-as bucura mai mult de motherhood. bine ca sunt copiii sanatosi, restul se rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria, iti doresc sa ajungi sa nu mai ai griji financiare, si sa lucrezi putin de acasa, doar de placere! (hihi si mie mi-as dori acelasi lucru :)) )

    Eu n-am deocamdata crize de personalitate pentru ca eu stiu ca as vrea sa nu mai lucrez niciodata altceva decat sa am grija de Alex :D. Dar cum nu se poate, voi intra in depresie in octombrie 2011 cand ma voi intoarce la munca...

    Eu am citit Eat Pray Love chiar inainte sa raman gravida. In momentul ala am declarat-o cartea mea preferata! (Bine, de atunci am mai citit doar carti despre copii, asa ca as putea spune ca a ramas in top) Imi venea sa subliniez toata cartea.

    Maria, vorba ta, sa fie sanatosi pruncii nostri si noi pe langa ei, si familiile noastre, si restul se rezolva, Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. draga Ralu, ce mi-ar placea si mie sa nu fac altceva decat sa fiu cu Aidan. eu care ma gandeam cu oroare la viata la tara si crescut copii, mi-as face o casuta si o gradina si as creste prunci undeva departe de nebunia orasului. te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. draga mea, desi nu am copil, am trecut si eu prin criza asta de personalitate. dar ma gandesc ca totusi e mai "usor" cand ai copil, pt ca ai motivatia care te ridica. rori suntem inconjurati de iubire, fericire si bucurii, insa de multe ori nu suntem in stare sa le vedem. si singuri ne facem nefericiti! si uitam numaratoarea binecuvantarilor existente deja. eu am vazut filmul eat pray love si m-a zguduit un pic. e clar ca tot ce avem si atragem in viata vine din interiorul nostru. asa ca nu ne ramane decat sa tinem capul sus, sa zambim si sa gandim pozitiv! restul sunt atrase implicit! teoria e simpla.... :) Aura

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu, personal, mi-am dat cu parerea vis-a vis de subiectul copil vs job/eu si am realizat ca lumea nu trebuie sa vada lucrurile ca mine. Ba din contra.
    N-am inteles niciodata nevoia de maternitate prelungita asa ca nu stiu ce sa-ti zic sa te incurajez.
    Da, copiii ne schimba vietile dar nu in asa fel incat sa ne abandonam lor. Asta este parerea mea. Ei cresc prin noi iar noi ne definim prin ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lili drag, sunt convinsa ca fiecare dintre noi simte diferit in ceea ce priveste chestiunea asta. si nu cred ca e gresita niciuna atata timp cat esti multumita sufleteste cu alegerea facuta. E mult mai bine sa muncesti si sa fii happy si sa vii acasa si sa-ti petreci timpul ramas din zi jucandu-te si facand alte activitati cu copilasii decat sa stai acasa non stop si sa iti doresti sa faci altceva. Eu inca nu sunt pregatita psihic sa ma duc la munca. Daca e musai si musai, doua zile m-as duce full time, dar 5 zile....e prea mult pentru mine acum. Probabil ca in toamna voi simti si voi gandi altfel. Dorinta mea de a munci de acasa e dinainte de a ramane insarcinata cu Aidan. ca voi reusi sa castig o existenta asa sau ca voi fi nevoita sa ma reintorc la birou, ramane de vazut. Va pupam cu drag

    RăspundețiȘtergere