marți, 17 iunie 2008

Last Night a DJ Saved My Life

citesc o carte minunata despre istoria dj-ului. Am inceput "Last Night a Dj Saved My Life" prima data acum mai bine de un an, dar nu am reusit sa trec de primele pagini cam pline de date istorice si amanunte despre legile care guvernau lumea raidoului in anii '40.

Am reluat-o de curand and I love it!E extraordinar sa afli cum au evoluat gusturile, ce au influentat diferitele curente muzicale care s-au perindat prin cluburile lumii, sa afli ca muzica moderna are influente jamaicane si ca tot lor, jamaicanilor, le datoram si numele celui pe care-l numim azi dj.

Am aflat de existenta atator generatii care au contribuit la muzica de club asa cum e ea acum, la sacrificiile si pasiunea stramosilor dj-ului modern care au adoptat muzica drept religie, chiar daca pentru mult timp underground. Era pe vremea cand nu era totul legat de bani si de superstardom.

E minunat sa dansezi, sa poti uita de tine si sa te lasi purtat de ritm pana in zori sau poate chiar si mai tarziu. Aam vrut sa citesc despre toti cei carora le datorma azi totul; am vrut sa inteleg de ce asa si nu altfel; de unde atata diversitate, de unde atata creativitate. Cu fiecare pagina pe care o citesc, ma simt acaparata de o lume imbietoare, decandenta, talentata, "fanatica" si nebuna.

Sunetul, mai mult decat cuvantul exprima viata, iubire, D-zeu.

Ma bucur ca am ocazia sa traiesc alaturi de un DJ. Altfel poate nu as fi realizat cat talent si cata munca se ascunde in spatele unui mix cd. Dar e imbatator sa vezi cum pornesti de la o idee, de la o piesa si sfarsesti prin a avea un track list cu totul diferit decat ceea ce aveai in cap.

Ca orice alt artist, adevaratul dj trebuie sa fie inzestrat cu talent si cu o sclipire de geniu. Altfel, he's just a human jukebox.

Mi-as dori si doar pentru o clipa sa simt acel extaz pe care-l simte un dj cand ridica un club intreg in aer. Nu cred ca exista sentiment mai inaltator.


Asadar, Last Night a DJ Saved My Life ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu